dilluns, 10 de desembre del 2007

Apaguin los televisors

Des de el dia d'avui, dilluns 10 de desembre, la zona més sud dels Països Catalans, no pot veure TV3. Ciutats com Alacant o Elx no podràn veure les emissions de TV3 per una decissió arbitrària de la Generalitat Valenciana (PP) que ha fet clausurar un repetidor que portava la senyal fins allà. Sortosament, gràcies a mitjans propis, comarques com l'Alcoià o la Marina, encara poden seguir les senyals emeses des de Sant Joan Despí.

Des de el col·lectiu la Trinxera observem aquest fet com un atac a la cultura catalana, la pròpia des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó (encara que molts no ho vulguin veure/entendre així); però, alhora, també com un atac a la llibertat d'expressió i la pluralitat d'idees des de el mateix centre del poder públic, autònomic i central. Malgrat que la responsabilitat directe sigui del govern valencià (PP) no es poden obviar els fets desenvolupats al Principat i que no han ajudat en gran mesura a mantenir les emissions. (més detalls a http://www.vilaweb.cat i http://www.acpv.cat ).

Sempre hem mantingut com a base de les nostres reivindicacions la reunificació i la unitat dels Països Catalans. Ara més que mai, es moment de deixar de banda moltes de les institucions que durant ja prop de 300 anys han construit una pretesa diferència; i, construir, des de les persones i les organitzacions cíviques i culturals, un espai cultural veritablement català.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ke se jodan los valenzianos