dimecres, 3 de juny del 2009

Militants de l’esquerra independentista catalana donen suport a Iniciativa Internacionalista

30 de maig de 2009
Militants de l’esquerra independentista catalana han fet una roda de premsa aquest matí a Barcelona per donar el vot a la candidatura Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles (II-SP) a les eleccions del proper 7 de juny al Parlament Europeu.

A la roda de premsa hi eren presents militants de les organitzacions Endavant, Maulets, CAJEI, SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), CUP (Candidatura d’Unitat Popular), CCSI (Comitè Català de Solidaritat Internacionalista) i Terra i Llibertat.

En nom d’aquests militants independentistes, Joan Sebastià Colomer ha explicat les raons que els han portat a fer púbilc el suport a la candidatura:

* “És una candidatura popular, els candidats no són professionals de la política. Per exemple, el primer candidat català (Josep Garganté, que ocupa el tercer lloc de la llista estatal) es juga el lloc de treball per defensa el que és just. La resta de candidats provenen dels moviments populars que lluiten contra el capitalisme i pels drets democràtics dels pobles”
* Colomer també ha explicat que hi donen suport “perquè Iniciativa Internacionalista representa en aquestes eleccions el projecte de l’esquerra independentista: u projecte socialista, compromès amb la defensa (amb fets i no paraules) del dret a l’autodeterminació, i contra l’opressió de gènere”.
* A més, ha afegit que animen a votar II-SP per “denunciar les condicions antidemocràtiques que són la il·legalització d’organitzacions polítiques a través de la Llei de partits, el tancament de mitjans de comunicació, la repressió de la dissidència política, i els maltractaments i les tortures a les casernes”.
* Colomer considera que cal “retirar el suport a aquells que no només han reduït la política a la pura gestió sinó a la mala gestió, ja que ens han portat a la crisi i ara la volen fer pagar als de sempre: als que treballen i aixequen l’economia real mentre altres obtenen beneficis del seu treball i del capital financer”.
* Pels militants de l’esquerra independentista presents a la roda de premsa “el procés d’il·legalització finalment fallit deixa clar que votar II-SP és colpejar on més li dol als Zapateros, als Rajoys, als Montilla i a tota la resta de l’anomenada classe política”.
* Colomer ha denunciat, però, que malgrat haver superat l’intent d’il·legalització, la candidatura està patint vulneració dels seus drets, ja que aquesta setmana la policia va incautar material de campanya a un grup de suport a la II-SP a Tarragona.
* A més, Colomer ha destacat que “aquestes són les eleccions de la crisi, i que cal denunciar el porjecte neoliberal de la Unió Europea, rebutjat a les urnes i que ara ens volen colar des dels despatxos”.


Finalment, Joan Sebastià Colomer ha destacat: “Creiem que Iniciativa Internacionalista és l’única candidatura que ens garanteix la defensa dels drets nacionals, la defensa dels drets socials i la denúncia de l’Europa del capital”.

Estudiants contra Bolonya en suport a Iniciativa Internacionalista
A la roda de premsa, com a estudiant de l’esquerra independentista, també hi ha participat Arnau Mallol. Primer ha recordat la lluita dels estudiants catalans aquest any “contra la mercantilització i la privatització encoberta de l’educació”, i ha afegit que “és imprescindible de fer arribar aquesta lluita a Europa”. I ha conclòs que Iniciativa Internacionalista “és l’unica candidatura que defensa amb fermesa i sinceritat una educació pública ide qualitat, i que creu decididament en l’autodeterminacio´dels Països Catalans i, en conseqüència, que els estudiants d’aquest país puguem construir el nostre propi model educatiu”.

2 comentaris:

JEB ha dit...

L'Armengol al ple d'avui us ha fet una bonica dedicatòria a tota la gent del col·lectiu La Trinxera... tatxant-vos d'alcoholics i drogadictes, a veure si espabileu que criticar és molt fàcil però actuar no, moveu-vos una mica siusplau!

Anònim ha dit...

JEB pel nick no sabem si ets del poble o no, ni si vens per l'Ateneu la Trinxera però de les teves paraules deduixo que no. Als darrers mesos hem fet xerrades sobre la situació del moviment indígena a l'Equador, sobre el Pla de Bolonya, sobre la crisis i la situació del Karim de Vilanova, sortides a peu a la Talaia del Montmell i a Albinyana, paradeta per Sant Jordi i denúncia pública sobre la prohibició de vendre roses per part de l'Ajuntament, concentracions per l'1 de maig i el dia de la dona treballadora,el pasi del documental "La Toma",xerrada sobre el Logis Penedès, hem començat un curs d'euskaraz, xerrada sobre la situació a Palestina, una sessió de màgia, hem col·laborat amb la Festa de la Primavera de l'Esplai Zig-zag i amb la jornada d'aniversari del Ball de Diables, Ball de BAstons i El Caramot....i a part de tot plegat aconseguim obrir cada dia un espai alternatiu i punt de trobada com l'Ateneu Popular la Trinxera.

El que digui l'Armengol sobre nosaltres ens importa zero, és més, el que em preocuparia és que parlés bé de nosaltres. Que digui coses com que sóm uns alcohòlics i uns dorgadictes vol dir que estem fent bé les coses perquè els estem emprenyant. I això que dius que criticar és molt facil però actuar no, aquí et dono tota la raó, però en tot cas és un principi que t'hauras d'aplicar a tu mateix ja que, com veus, nosaltres ja ens movem.

Moltes gràcies!

Rubén Suan
COL·LECTIU LA TRINXERA