dimecres, 15 d’abril del 2009

SALVEM SANT JORDI!
Fa un parell de setmanes ens van trucar des de l’Ajuntament del Vendrell per tal de fer una reunió entre la regidora de cultura, Marta Tutusaus, la regidora de turisme, comerç, indústria i platges, Àngels Turdiu i un representat de la nostra entitat. Quan vam arribar a l’edifici de l’antiga biblioteca, lloc de la reunió, ens van comentar que volien parlar sobre la propera diada de Sant Jordi. Amb bones paraules ens van dir que aquests anys l’ajuntament vol prohibir, a les entitats vendrellenques, vendre roses el 23 d’abril, deixant que només les floristeries de la vila i les escoles ho puguin fer.

Aquesta prohibició ja la van voler aplicar a corre cuita l’any passat i és fruit, bàsicament, de la pressió de part del sector de la venda de la flor del nostre poble i es remunta a les darreres eleccions municipals. Durant el Sant Jordi de 2007, que es va celebrar en un ambient de precampanya electoral, els partits polítics tradicionals presents a l’ajuntament, es van dedicar a regalar roses i plantes diverses intentant gratar el màxim de vots possibles. Aquest fet va emprenyar, i amb raó, part dels botiguers de la vila, que veien com perdien diners amb una competència totalment deslleial per part de la major part de partits polítics. I és a partir d’aquest fet que els partits de l’Ajuntament, per tal de fer contents els empresaris de la flor de la vila i no patir les seves pressions, que decideixen quedar bé i agafar la postura d’intentar prohibir la venda de roses per part de les entitats del poble.

Des del Col·lectiu la Trinxera volem fer públic la nostra postura, cosa que en el mateix moment ja vam comunicar a les representants de l’Ajuntament:

- Que la Diada de Sant Jordi és la diada de la rosa i del llibre, NO de les floristeries i les llibreries.

- Que els partits polítics tradicionals són els culpables principals de la situació i considerem penós que ara vulguin fer pagar els seus errors a les entitats de la vila.

- Que entenem que les floristeries de la nostra vila, i més en el context de crisi econòmica actual, defensin els seus interessos però que aquests no poden estar per sobre de la cultura de la nostra terra.

- Que l’economia d’aquests establiments no s’ha de basar en els resultats d’un sol dia i que, en tot cas, haurien de pressionar a l’Ajuntament perquè dinamitzi la vida comercial del municipi durant tot l’any. A més a més, en molts establiments del gremi estableixen preus abusius, aprofitant-se fins a l’extrem d’una tradició. Per tant, els propietaris d’aquests establiments també haurien de pensar què és el que porta a una persona a comprar una rosa en una paradeta al carrer i no al seu establiment. Considerem que ells també han d’assumir la seva part de culpa.

- Que és tradició que les entitats de la vila venguin roses, llibres i altres productes al carrer el dia de Sant Jordi i no és el nostre problema que el nostre Ajuntament ho vulgui convertir únicament en un negoci. Si ells no tenen cap tipus de principi nosaltres sí i, per tant, com els darrers cinc anys, continuarem oferint roses a preus el més populars possibles a aquells vendrellencs i vendrellenques que ho vulguin, ens doni permís l’Ajuntament o no.

- Que a més a més, cada any comprem les roses que venem a establiments de la nostra vila i per tant, considerem bastant hipòcrita la postura de tots plegats. Si una persona es presenta a una floristeria, una setmana abans de Sant Jordi, i encarrega 200 roses amb l’espiga i plàstic corresponent, és clar que no serà per tenir-les a casa...

- Que des del Col·lectiu la Trinxera fem una crida a la resta d’entitats i organitzacions de la nostra vila perquè no caiguin a la prohibició del nostre Ajuntament i que, el proper 23 d’abril, muntin paradetes de roses, de llibres i/o del que creguin més oportú.PER UN 23 D’ABRIL DE TOTS I TOTES...SALVEM SANT JORDI!!COL·LECTIU LA TRINXERA

1 comentari:

Melian ha dit...

Soc Almudena, del grup de Decreixement del Camp de Tarragona.
Volia posarme en contacte amb vosaltres per respondre a la crida que vau fer a la xarxa de decreixement. Demanaveu algú que vingués al vostre colectiu a fer una xerrada sobre decreixement.
He intentat enviar-vos un correu pero encara no he rebut resposta, i com que s'acosta la data per la que demanaveu que vinguessim (el 18 d'abril)intento localitzar-vos per aquesta via. Ho sento perque potser no es la mes adequada pero no us voliem deixar penjats. El meu correu es melian_alma@yahoo.es Si encara voleu que vinguem (tant si es el dia 18 o un altre dia que us interessi) poseuvos en contacte amb mi tan aviat com pugueu. Gracies i Salut a totadon i tothom.