dimarts, 6 de maig del 2008

Carta al alcalde del Vendrell amb motiu de les amenaces de Sant Jordi envers la Trinxera

Benvengut Alcalde,

Fent referència a les recents amenaces rebudes per part de l’Ajuntament, des del Col·lectiu La Trinxera voldríem comunicar-li que aquestes no ens espanten.

Creiem que el fet de vendre roses en un dia de festa popular tant important com ho és Sant Jordi, no representa cap mena de delicte, ja que els beneficis serveixen per seguir potenciant més la nostra cultura. És molt trist que al dia de Sant Jordi qui mani sigui els empresaris de la flor i no l’Ajuntament del Vendrell i a més a més, considerem que tot plegat és una postura del tot hipòcrita quan les roses que vam vendre les vam comprar a una coneguda floristeria de la Rambla del Vendrell.

Per altra banda, si el gremi de floristeries es va queixar va ser perquè durant el Sant Jordi del 2007 diversos grups polítics, entre els qual es troba el seu, es van dedicar a regalar roses i plantes. Tant mateix, caldria donar un toc d’atenció en vers la instància que vam rebre, en la qual no constava explícitament que no poguéssim vendre roses. Caldria afegir que la resposta a la instància la vam rebre al matí del mateix dia de Sant Jordi, i com vostè podrà entendre nosaltres ja les estàvem venent.

Així doncs, creiem que l’ajuntament hauria d’estar orgullós d’aquest col·lectiu, que va comprar les roses a un establiment de la nostra vil·la, potenciant així el comerç del poble. També ens agradaria saber si els comerços que no són floristeries i que venien roses han rebut una carta amenaçadora com la nostra. En aquest sentit dir-li que pel que podem saber, un conegut estanc de Sant Salvador regentat per la senyora Turdiu, regidora de Promoció Econòmica, van vendre roses. Quina doble moral no troba? A més, aquests comerços obtenen beneficis pel seu interès, fet que en canvi el nostre col·lectiu fa servir els guanys per fer actes reivindicatius i per seguir promovent la difusió de la cultura catalana.

Volem que tingui clar que el Col·lectiu la Trinxera continuarà venent roses el dia de Sant Jordi, tal com marca la tradició, i fins i tot ens plantegem posar dos paradetes en lloc d’una.

Finalment ens agradaria concloure aquesta carta recordant-li, un cop més, que encara esperem la subvenció del Correllengua 2007 i que en el cas de no cobrar-la no dubtarem en mobilitzar-nos. Si té qualsevol dubte no tingui cap problema en preguntar a la seva antecessora de quant efectives són les nostre mobilitzacions. Nosaltres som un col·lectiu molt tranquil però no tingui cap dubte que qui ens busca ens troba i no ens agrada que ningú ens amenaci.

Així doncs, ens agradaria que fes marxa enrere tant de les seves amenaces en quant a la subvenció i a la postura municipal de no deixar vendre roses per Sant Jordi.


Atentament:

Col·lectiu la Trinxera.