dilluns, 5 de maig del 2008

2 anys i 7 mesos de preso per una bandera

Això es al que s’ha condemnat a un Jove de Terrasa, en Franki. Fa algun temps aquest Jove va participar en una manifestació festiva per exigir la retirada de les banderes espanyoles i europees durant la festa major. La manifestació va acabar amb l’intent de treure la bandera i amb carrega policial i cops, però sense que cap agent exigís la identificació a cap participant. Temps desprès, detenien en Franki per desordres públics, tot i que diversos testimonis neguen la participació d’en Franki en la manifestació, i per ultratge a la bandera. Ara, desprès de desestimar els recursos de la defensa. Aquest noi anirà a la presó.

Davant de situacions com aquestes, queda sobradament demostrat al servei de qui esta aquest sistema judicial. Mentre grans estafadors i corruptes politics i empresaris, sobradament demostrats que ho son, mai trepitja’n la presó, o ho fan per un temps ridícul, les persones que mostren la disconformitat amb el sistema o amb la Constitució espanyola son severament castigades. Davant els jutjats, sovint manen les influencies politiques i econòmiques, mes que no pas la justícia. Casos com aquest demostren que la imparcialitat i igualtat de tots davant la llei es, actualment, Ciència- ficció.

No podem obviar, doncs, que aquesta detenció és un nou atac enfront el moviment de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans; moviment que degut a la cada cop major implantació de la que gaudeix al territori, preten ser criminalitzat i desligitimitat. Com tampoc podem obviar, que tot moviment nacionallitàri amb aspiracions autodeterministes serà reprimit pels mecanismes judicials i policials de l'estat espanyol. Lleis com la de partits o articles constitucionals com el segon, que garanteix la unitat indisoluble de la pàtria; o, el vuité on es fa garant de la constitució i per tant de l'indisoluble unitat de la pàtria, l'exèrcit; representen eines antidemocràtiques, auoritaries i clarament franquistes.


com a Col·lectiu de persones compromeses amb una lluita pel canvi cap a una societat mes justa i igualitària, i defensant la llibertat d’expressiò de les persones i el dret d'autodeterminació dels pobles, ens solidaritzem plenament amb en Franki de Terrasa i denunciem la actuació de la justícia i del Ministeri d’ Interior en tot aquest assumpte, amb una condemna totalment esbiaixada per la direcció política que pren la sentència, és a dir, injusta i desproporcionada, digne de les pitjors dictadures . No podem callar davant de fets com aquests.

Col·lectiu la Trinxera
http://la-trinxera.blogspot.com
Ctra. Santa Oliva, 27 (Davant de la Ràdio), El Vendrell