dimarts, 27 de gener del 2009

Inauguració de l'Ateneu

El proper dissabte 31 de gener inaugurarem el nou Ateneu Popular la Trinxera del Vendrell amb la celebració de una festa per donar a conèixer el nou local. Els actes començaran entorn les nou de la nit amb la botifarrada que es realitzarà en el pàrquing contiguu a l'ateneu. A banda, es realitzaran diferents activitats entre les quals destaquem el sorteig d'una cistella de productes de la terra així com la primera edició del Trenca-fetges, popular activitat entre els grups de joves del país. També es donarà inici a una exposició de pintura contemporanea basada en sempitern conflicte palestí. A mesura que l'Ateneu comenci el seu funcionament com a punt de trobada i reflexió del jovent també es realitzaran diferents conferències, passis de video, tallers i altres activitats lúdico – formatives per tal de oferir una alternativa a les activitats habituals del jovent vendrellenc.

Els objectius de la nova etapa de la Trinxera són els de sempre: treball al municipi del Vendrell per tal d'avançar en la construcció de uns Països Catalans lliures de cap opressió estatal, antifeixistes, sostenibles ecologica i socialment, i solidaris; i, possibilitar una alternativa cultural als mitjans proposats pel capitalisme en tant que considerem que els mitjans culturals i de pressió ciutadana actuen descaradament en favor del capitalisme i l'estat, reproduint inevitablement l'opressió, avui dia, existent. Tampoc podem oblidar l'herència històrica de un dels vendrellencs més universal, Andreu Nin el qual ha estat oblidat deliberadament per la major part de la gent.

El nou ateneu està integrat per diferents espais: la Biblioteca Andreu Nin, on es poden trobar mitjans bibliogràfics i audivisuals que no es troben en les biblioteques tradicions; la Sala POUM, amb funcions de sala de reunions oberta, també, a altres organitzacions del municipi; i l'espai de trobada la Trinxera destinat a les activitats socials. A diferència del vell ateneu de l'escorxador; en l'actual, podrem gaudir de fer les nostres necessitats fisiològiques a Cal Armengol.