dimecres, 18 de març del 2009

En lluita per l'ensenyament públic: Desallotjament a la UB i vaga a l'ensenyament el 19 de març








dimecres, 18 març de 2009

Les autoritats de l'administració i els rectors han apostat decididament per la intransigència i la repressió més violenta per a imposar les polítiques privatitzadores de l'ensenyament dels governs estatal i autonòmic, tancant tota porta a cap diàleg. Aquest dimecres dia 18 al matí, un nombrosíssim desplegament dels Mossos d'esquadra ha desallotjat els i les estudiants tancades al rectorat de la Universitat de Barcelona, a l'edifici històric. El desallotjament i les càrregues policíaques han provocat ferits i hi ha hagut diverses detencions.

Malgrat tot, el mateix dia la resposta en forma de nova ocupació i tancada no s'ha fet esperar, i l'Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB ha decretat la vaga estudiantil i ha portat a terme l'ocupació de l'edifici. Aquesta és prèvia a la vaga general en l'educació que es durà a terme el proper dijous 19 de març contra una altra llei, la LEC, que introdueix la privatització a l'enseyament primari i secundari, i que està sent imposada pel conseller Ernest Maragall amb el suport de l'oposició conservadora i l'acatament dels seus socis.

El desallotjament a l'edifici central de la UB ha començat a dos quarts de sis del matí, i al llarg del matí els agents han carregat contra els estudiants. La tancada s'havia fet a l'acabament d'una manifestació contra l'Espai Europeu d'Educació Superior, conegut com al Pla Bolonya, per a la privatització, mercantilització i elitització de l'ensenyament universitari. Aquesta fou la primera de les universitats del Principat que els estudiants van ocupar en començar les protestes. A l'exterior de l'edifici de plaça Universitat s'han concentrat grups d'estudiants que han demanat dimissió del rector que havia mentit quan va prometre que no els desallotjarien per la força.

Amb aquesta aposta per la violència contra els estudiants del rector Dídac Ramírez s'afegia a lña via autoritària iniciada pels rectors de la UAB i de la UPF, i que té ple suport del govern PSOE-ERC-IC-EUiA i l'oposició, entestat a imposar a qualsevol preu l'aplicació de l'EEES .

A dos quarts de nou s'ha produït una forta càrrega policial a la confluència entre la Gran Via, el carrer Pelai i la plaça Universitat i hi han hagut diverses detencions d'estudiants. També a la tancada de la UB, el dia abans del desallotjament, el dimarts 18 al vespre, els Mossos van detenir a l'Enric Duran, el jove que havia estafat diversos bancs en una acció per denunciar el sistema financer i aconseguir diners per a pagar diverses publicacions i projectes socials.
Vaga 19 de març: contra la LEC i la política del Departament d'Educació del Principat
Per altra banda, el proper dijous 19 de març hi ha convocada vaga general a l'ensenyament contra la imposició de la LEC (llei d'Educació de Catalunya) i la política educativa del Departament dirigit per Ernest Maragall, entestat a imposar aquesta llei contra la voluntat de mestres, professors i estudiants, per a introduir la privatització també a l'ensenyament públic primari i secundari.

* Barcelona: 12h manifestació de la plaça Universitat a plaça Sant Jaume.
* Lleida: concentració 13h al ST i manifestació fins pl Víctor Siurana.
* Tarragona: manifestació 12:30h pl Imperial Tarraco fins als ST.
* Tortosa: concentració 13h a Tortosa davant del ST.
* Girona: 12h. Manifestació. Des de la Delegació del Govern fins al ST

extret de la web d'Endavant(OSAN): www.endavant.oRG