dijous, 5 de març del 2009

8 març : dia de la dona treballadora



Concentració al Vendrell

diumenge, 8 / març / 2009
Hora:
12:00 - 12:30
Lloc:
Plaça Vella, davant de l'Ajuntament

dos menbres del col.lectiu la trinxera han elaborat el següent escrit per aquesta jornada:


A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, TOLERÀNCIA ZERO

108 és el nombre de dones assassinades l’any 2008 a mans de les seves parelles o ex-parelles. I només en el que portem d’any, 7 han estat les víctimes, un cop més, de la violència de gènere . Es pot tolerar això?
La resposta és molt senzilla: no, o almenys hauria de ser així!

Com pot ésser que en ple segle XXI un braç tan important de la societat com ho és la dona no estigui acceptada ni per les seves aptituds ni per la seva condició en tots els àmbits?
Sembla mentida, però per desgràcia és la realitat en la que vivim.
Tot comença amb agressions verbals que anul•len la dona com a persona i d’aquí a maltractar-la físicament només hi ha un pas, la qual cosa la majoria de vegades el preu és la mort. La majoria d’aquests maltractadors queden absolts gràcies al magnífic sistema judicial, moment en el que aprofiten per assassinar a la seva dona com a venjança per haver-lo denunciat.
Després del gran esforç que fa una dona maltractada en denunciar el seu home, és intolerable que la majoria d’ells quedin lliures de tal manera que elles hagin de tornar a passar el mateix calvari.

Per moltes lleis contra la violència de gènere, campanyes, manifestacions o actes reivindicatius per a l’alliberament d’aquesta, per tot i més que es pugui fer en aquest camp, res tindrà efecte, res tindrà cap mena de fruit fins que l’ésser humà prengui d’una vegada per totes, consciència plena en voler millorar com a tal, en voler créixer com a persones iguals i lliures, i en definitiva, consciència plena per a poder entendre que la dona és, a l’igual que l’home, una branca, una arrel o piló fonamental perquè una societat pugui evolucionar i créixer en la seva grandesa.

Gemma Altarriba i Ferran Parellada