dimarts, 6 d’octubre del 2009

Roda de premsa presentació Correllengua 2009




El Correllengua és una celebració anual consolidada a la majoria dels municipis d’arreu dels Països Catalans. Cada un d’ells té el plaer de veure com recorre entre els seus carrers la flama, símbol de que la voluntat de lluita i defensa segueix ben encesa.
La voluntat prioritària del Correllengua és donar veu, i al mateix temps homenatjar la nostra llengua, la història, la cultura i les tradicions que identifiquen la totalitat dels Països Catalans.
Així doncs, mentre que per una banda volem demostrar que el català segueix sent una llengua ben viva, i que segueix havent-hi moltíssimes persones que la defensen i que l’empren sense cap prejudici, també volem veure l’altra cara de la moneda. Així doncs, també fem un acte de protesta i d’alerta, envers la marginació que segueix patint el català en el seu dia a dia, envers la poca voluntat, que sovint només es fruit de la ignorància, de treballar per ella i de reconèixer-la com una llengua oficial arreu dels Països Catalans.
Per tant, des del Col•lectiu la Trinxera, tenim una prioritat fonamental: transmetre l’esperit de compromís a tothom, tant si és d’aquí, com si és nouvingut,com si ens veu des de fora. És a dir, volem que tothom es conscienciï d’aquesta situació, que valori i estimi el català, i aquesta és una lluita a la que donem veu mitjançant el Correllengua, però que és la mateixa en la que hi treballem la resta de l’any.

Els actes del Correllengua d’aquest any són:

Divendres 9 d’octubre de 2009

- 20 – Xerrada: “La repressió de l’estat capitalista espanyol” a càrrec de Francesc Argemí “Franki” i un membre de SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa)

Lloc: Ateneu Popular la Trinxera

Dissabte 10 d’octubre de 2009

- 09 – 11h – Participa al nostre concurs “Mou la llengua” a càrrec de l’Esplai Zig-zag.

Lloc: Plaça Nova

Inscripcions: Centre Cívic l’Estació, Ateneu Popular la Trinxera i als Instituts.

Més informació al 689 029 063 i a ezigzag@hotmail.com

- 11 h – Aprèn a jugar a les bitlles catalanes

Lloc: Rambla Miret amb el Pont Nou


- 18.30 h – Cercavila reivindicativa pels carrers de la vila amb la participació de diverses entitats de cultura popular.

Recorregut: Plaça Vella, Carrer del Peix, Carrer Prat de la Riba, Carrer dels Cafès, Carrer Montserrat, Carrer Sant Magí, Carrer Àngel Guimerà, Plaça Nova.

- 19.45 h – Actuació dels diferents grups a la Plaça Nova

- 20.30 h – Lectura del manifest

Lloc: Plaça Nova

- 20.45 h – Actuació dels Grallers del Baix Penedès

Lloc: Plaça Nova

- 21.15 h – Actuació del cantautor Josep Romeu

Lloc: Plaça Nova

- 22.30 h – Botifarrada popular (preu: 4 €)

Lloc: Plaça Nova


Diumenge 11 d’octubre de 2009


- 24 h – Concert al Pavelló Pau Casals

Grups:
o Temporada Alta
o High-Times
o La Verga Records
o Kame Jame